Potrzebne:
1 mleczna czekolada
1 gorzka czekolada
1 biała czekolada
1 biała czekolada
kilka ziarenek kawy
szczypta soli morskiej gruboziarnistej
wytrawne kruche paluszki
wytrawne kruche paluszki
Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Nalewamy do każdej tabliczki silikonowej ok 1/2 pojemności kostek i w każdą wkładamy ziarenko kawy. Dolewamy resztę tworząc ładną kostkę. Ewentualnie możemy pokruszyć ziarenka kawy i posypać wierzch tabliczki. Do drugiej foremki nalewamy roztopioną gorzką czekoladę i wierzch posypujemy solą morską. Trzecią tabliczkę uzupełniamy roztopioną białą czekoladą i posypujemy pokruszonymi paluszkami. Wkładamy do lodówki aby stężały.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za zainteresowanie! :)