Potrzebne:
ciasto:
1,25 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody
0.5 szklanki cukru pudru
2 łyżki cukru waniliowego
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki oleju
1 łyżka likieru pomarańczowego Cointreau
otarta skórka z 1 dużej pomarańczy
1 pomarańcza
Składniki na ciasto łączymy i do każdej papilotki nakładamy około łyżkę nadzienia. Następnie kroimy pomarańczę na małe kawałeczki i układamy na cieście i na to nakładamy kolejną warstwę ciasta uzupełniając papilotki do ok 3/4 wysokości. Wkładamy do piekarnika na 30 min w temperaturze 170 stopni. Po wyjęciu i przestudzeniu dekorujemy polewą czekoladową z dodatkiem likieru. W wersji bez alkoholu likier można zastąpić sokiem z owocu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za zainteresowanie! :)