Potrzebne:
ok 150 g malin
220 g mąki pszennej
100 g cukru
150 g jogurtu greckiego
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Opcjonalnie:
cukier puder do dekoracji
Składniki wyjmujemy z lodówki wcześniej aby wszystkie miały temperaturę pokojową. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy jogurt i mieszamy do połączenia. Do powstałej masy przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Do silikonowej formy o średnicy 30 cm wlewamy ciasto, na wierzchu układamy maliny i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na ok 60 minut. Sprawdzamy po 50 minutach czy patyczek wbity w ciasto jest suchy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za zainteresowanie! :)