poniedziałek, 2 grudnia 2013

Krem z brokułów z wędzonką i kolorowym pieprzem

Potrzebne:

1 brokuł
1 marchewka
1 pietruszka
1 seler
2 skrzydełka
ziele angielskie
liść laurowy
sól, pieprz kolorowy

Opcjonalnie:
chilli, wędzonka/bekon/szynka, natka pietruszki
  
Do zimnej wody ( ok 1,5 l ) wrzucamy skrzydełka, marchew, pietruszkę, seler i przyprawy. Gotujemy aż mięso w kurczaku będzie miękkie. Później wyjmujemy liście laurowe i ziele i dodajemy brokuły. Gotujemy aż będą miękkie. Wyjmujemy kurczaka i miksujemy - nie pod przykryciem! Wlewamy do miseczki i na wierzchu układamy podsmażoną wędzonkę i pietruchę, posypujemy pieprzem lub jak ktoś woli wersja sauté.
                              


                                 

                                 

                                 


Smacznego!