Potrzebne:
Mojito Bacardi rum
1-2 limonki
kilka świeżych liści mięty
2 czubate łyżeczki cukru brązowego
odrobina wody gazowanej
kruszony lód - do wypełnienia
Opcjonalnie:
gałązka świeżej mięty do dekoracji, plasterek limonki
Limonkę kroimy na pół i następnie w dużą kostkę - wrzucamy do moździerza i gnieciemy razem z cukrem i połową mięty. Szklankę napełniamy do połowy lodem, zalewamy rumem do poziomu lodu i wrzucamy rozgniecione limonki z moździerza - mieszamy aby rozpuścił się cukier. Dodajemy dalej kruszony lód i uzupełniamy wodą gazowaną ( nie za dużo). Mieszamy - limonkę i miętę możemy dodać jeszcze wg uznania W wersji virgin rum zastępujemy całkowicie wodą :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za zainteresowanie! :)