sobota, 19 lipca 2014

Sajgonki naleśniki ryżowe z mięsem

Potrzebne:

150 g mięsa wołowego
papier ryżowy
makaron ryżowy
grzyby mun
kapusta pekińska
marchewka
imbir
czosnek
oliwa
sos sojowy
olej do smażenia
sól
pieprz

Opcjonalnie:
sos słodko kwaśny

Makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 5 minut. Odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Tak samo robimy z grzybami. Kroimy kapustę drobno. Mięso smażymy z przyprawami i czosnkiem oraz sosem sojowym i dodajemy startą na tarce marchewkę, kapustę. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pokrojony makaron ryżowy i grzyby. Chwilę podsmażamy i odstawiamy. Papier ryżowy zwilżamy wodą i odsączamy ręcznikiem papierowym. Nadzienie układamy wg instrukcji poniżej i formujemy sajgonki. Smażymy na ok 3 mm warstwie oleju na złoty kolor.





 





 


Smacznego!