niedziela, 23 marca 2014

Łosoś pieczony w maśle czosnkowym z rozmarynem

Potrzebne: 

2 kawałki świeżego filetu z łososia
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
2 plasterki cytryny
sól
pieprz

Opcjonalnie:
gałązka rozmarynu

Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce ( ja podłożyłam papier do pieczenia żeby bez problemu wyjąc później rybkę). Rozprowadzamy po nim masło utarte z czosnkiem i solą. Opcjonalnie do masła można dodać posiekany rozmaryn. Układamy na nim plasterki cytryny, rozmaryn i oprószamy pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 20 minut. Podajemy no z pieczonymi ziemniaczkami i salsą z pomidorków cherry.

Smacznego!





2 komentarze:

  1. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Najbardziej podoba mi się to, że właśnie łososia można przyrządzić w wieloraki sposób. Ja lubię bardzo tą rybę i jeśli chcę ją kupić to właśnie na stronie https://mowisalmon.pl/produkty/ mają najróżniejsze produkty.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za zainteresowanie! :)