Potrzebne:
2 kawałki świeżego filetu z łososia
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
2 plasterki cytryny
sól
pieprz
Opcjonalnie:
gałązka rozmarynu
Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce ( ja podłożyłam papier do pieczenia żeby bez problemu wyjąc później rybkę). Rozprowadzamy po nim masło utarte z czosnkiem i solą. Opcjonalnie do masła można dodać posiekany rozmaryn. Układamy na nim plasterki cytryny, rozmaryn i oprószamy pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 20 minut. Podajemy no z pieczonymi ziemniaczkami i salsą z pomidorków cherry.
Smacznego!
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńNajbardziej podoba mi się to, że właśnie łososia można przyrządzić w wieloraki sposób. Ja lubię bardzo tą rybę i jeśli chcę ją kupić to właśnie na stronie https://mowisalmon.pl/produkty/ mają najróżniejsze produkty.
OdpowiedzUsuń