środa, 9 kwietnia 2014

Sałatka cezar z chrupiącą bagietką w maśle czosnkowym

Potrzebujemy:

sałata rzymska
pierś z kurczaka
twardy ser ( grana padano )
bagietka
ząbek czosnku
masło
sól morska
natka pietruszki
oliwa
kolorowy pieprz

sos cezar - gotowy Food & joy

Kurczaka przecinamy wzdłuż i nacieramy delikatnie oliwą, solą i pieprzem a następnie grillujemy na patelni. Po zgrillowaniu odstawiamy do przestygnięcia. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze części. Łyżkę masła ucieramy z czosnkiem i solą morską. Bagietkę kroimy na mniejsze części, smarujemy masłem i ukladamy na ciepłej jeszcze patelni. Po chwili zdejmujemy i opruszamy posiekaną natką pietruszki. Kurczaka tniemy w paski i ukladamy na sałacie. Całość polewamy sosem i scieramy ser. Podajemy z bagietką. 



 
Smacznego!