poniedziałek, 26 maja 2014

Jogurtowo-truskawkowa rozkosz z nutą wanilli i biszkoptami

Potrzebne: 
10 truskawek
6 biszkoptów
mały jogurt naturalny 0%
1/2 opakowania galaretki truskawkowej

Opcjonalnie:
łyżeczka syropu waniliowego

Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia. Kiedy stężeje kroimy ją w dużą kostkę. Truskawki również kroimy w kostkę, tak samo biszkopty. Do jogurtu naturalnego dolewamy łyżeczkę syropu waniliowego - ja użyłam takiego do kawy Victoria`s. W dużej szklance układamy po kolei - truskawki, biszkopty, jogurt, galaretka. Na górę kładziemy przekrojoną truskawkę. Podajemy na zimno :) Pyszne jako drugie śniadanie, deser lub zwykła przekąska.




Smacznego!

Milion smaków truskawek